Quantcast

El Congrés ajorna la decisió de si enviar o no a Convergència a 'galliner'

La presidenta del Congrés, Ana Pastor , ha comunicat aquest dimarts que la Mesa del Congrés ha ajornat la decisió de si els diputats de Convergència (ara rebatejada com Partit Demòcrata Català) s'han d'ubicar en aquesta legislatura al 'galliner', el lloc en el qual tradicionalment se situen els integrants del Grup Mixt.

Segons ha explicat, la decisió sobre aquesta ubicació s'ha posposat a causa de les discrepàncies que ha generat aquesta qüestió. Aquest òrgan de la Cambra baixa va rebutjar la setmana passada que CDC tingués grup propi, ja que no comptava amb el mínim exigit per la llei, de manera que els convergents van decidir inscriure en el Grup Mixt.

Aquest dimarts s'han decidit, a més, altres òrgans importants com la Diputació Permanent , la qual s'encarreguen d'organitzar com funcionarà la càmera en períodes estivals com les vacances. A més, la Mesa i la Junta de Portaveus han acordat el repartiment dels despatxos per als diferents grups parlamentaris i el nombre d'assistents dels que disposarà cada un d'ells.

Segons ha informat el Congrés a través d' seu compte de Twitter, el PP tindrà 24 membres a la Diputació Permanent; el PSOE, 15; Units Podem i els seus confluències, 12; Ciutadans, 6; ERC, 2; el PNB, 1; i el Grup Mixt, 4. En total, 64 parlamentaris formaran part d'aquest òrgan.