Quantcast

El sindicalista Fernández Vila portaria 20 anys cobrant una pensió falsa

'Interviú' publica aquest dilluns uns documents que deixen clar que José Ángel Fernandez Vila, líder del sindicat dels miners d'Astúries , portaria més de 19 anys cobrant una pensió per invalidesa d'uns 2.500 euros per un suposat accident a la mines del Hunosa que mai va tenir lloc.

en els testimonis que publica la revista diverses persones asseguren que el que realment li va passar a Fernández Vila va ser la caiguda d'una caixa de sidra durant una festa que va tenir lloc el 1985, cosa que presumptament va utilitzar l'afectat per modificar l'informe mèdic, que dies més tard apuntava que "en aixecar una mamposta va sentir un dolor a l'esquena ", especificava el part.

No obstant això, hi va haver una tercera versió que es va lliurar com a vàlida i que li va permetre a Fernández Vila cobrar des d'aquest any la pensió màxima d'invalidesa. "Una relliscada per una escala, caient flexionant i rotant la columna" , especificaven aquelles línies.

En l'actualitat, el líder sindicalista està sent investigat per la fiscalia per determinar l'origen de l'1,4 milions d'euros que va legalitzar acollint-se a l'amnistia fiscal ia una altra investigació oberta dins del sindicat.