Quantcast

El PSOE, l'únic que guanyaria suports després del 26-J, segons el CIS

El baròmetre del CIS, realitzat entre l'1 i el 11 de juliol, reflecteix el càstig dels ciutadans als partits polítics per la situació de bloqueig que viu el país. Totes les formacions, excepte el PSOE, caurien si se celebressin avui eleccions respecte als resultats que van obtenir el passat 26 de juny.

El PP tornaria a guanyar les eleccions però passaria del 33% del 26-J al 32,5% del juliol. Per la seva banda, el PSOE és el que millor resisteix i puja el mateix percentatge que cauen els populars. Molts expliquen que aquest lleu ascens es deu als vots que perd en aquest baròmetre Podem, que aconseguiria un 19,6%, un punt i mig menys que en les últims comicis . Per la seva banda, Ciutadans passa del 13% que va obtenir al 12% que li dóna el CIS.

RIVERA I SÁNCHEZ, ELS MILLOR VALORATS

El baròmetre del CIS també reflecteixen el mateix que l'anterior enquesta publicada el 9 de juny. Allà, Albert Rivera i Pedro Sánchez eren els més ben valorats dels principals partits, una cosa que es repeteix ara però amb pitjor puntuació per a la ciutadania. Obtenen un 3,96 i un 3,93 de nota, respectivament.

Una tendència contrària que Mariano Rajoy, el pitjor valorat dels quatre amb una puntuació de 3,35 i Pablo Iglesias, amb una nota de 3,48, que pugen a la valoració ciutadana respecte a l'últim baròmetre de juny.

Destaca que Joan Baldoví, líder de Compromís, que obté un 4,96, el millor de tota la política espanyola , frec l'aprovat i que Garzón, el més ben valorat en l'últim baròmetre, pas a la tercera posició, per darrere del polític valencià i Xavi Domènech, d'en Comú Podem.