Quantcast

L'incendi de la Palma podria quedar estabilitzat en les pròximes hores

L'incendi de la Palma que ja ha cremat més de 4.500 hectàrees podria quedar estabilitzat en les pròximes hores. Les brigades d'emergència confien en perimetrar l'únic front que encara roman actiu, el del Cabrit, on queden uns 500 metres de front actiu de foc.

El mateix president del Govern canari, Fernando Clavijo , ha informat aquest diumenge que "si es treballa bé el que resta del dia i es fa una bona feina a la nit , s'espera que al llarg de la nit es pugui anar orientant cap al procés d'estabilització de tot l'incendi ".

La Consellera de Sostenibilitat del Govern de Canàries, Neus Lady Barreto , ha informat en roda de premsa que els 500 veïns de Montes de Luna i Tigalate, barris del municipi de Mall pròxim a el Cabrit, que van ser evacuats de forma preventiva, no podran tornar a casa seva de moment per precaució.

Florencio López , tècnic de l'Operatiu Brifor del Cabildo de Tenerife, ha destacat que l'entrada del vent alisi i les condicions meteorològiques han millorat respecte als últims dies. També ha detallat que el foc a El Cabrit es propaga pel sòl, ja que sota de la pineda hi ha una capa de pinassa "bastant potent" . Encara que, ha comentat que passaran mesos per donar per extingit aquest incendi a La Palma.