Quantcast

Un "soldat" algerià de l'ISIS, autor de l'atac de Charleroi

El ISIS ha afirmat aquest diumenge que el responsable de l'atac a cops de matxet contra dos agents a Charleroi (Bèlgica) era "un soldat" al seu càrrec, segons publica l'agència Amaq.

la informació que assenyala aquesta mateixa font assegura que l'acció "va ser perpetrada" en resposta a les crides per atacar els nadius de la coalició croada "que bombardeja posicions de l'EI a l'Iraq i Síria, cosa que ja ha passat en altres atac anteriors com el de Niça o Alemanya.

per la seva banda, la policia belga ha informat aquest diumenge que l'autor de l'atac era un algerià de 33 anys fitxat per les forces de seguretat per delictes comuns, però no per terrorisme. Identificat com KB, l'atacant, que va morir en un hospital poc després dels fets ocorreguts a causa de les ferides de bala sofertes, residia a Bèlgica des de 2012, segons la font. Bèlgica només el tenia fitxat per delictes comuns, no per gihadisme.

segons la cadena de televisió pública RTBF, les forces de l'ordre belgues van registrar el domicili de l'agressor i un altre habitatge i van interrogar tota la nit a persones del seu entorn. Després d'analitzar la motxilla que portava durant l'atac, la policia assenyalava que no portava a sobre ni identificació ni telèfon mòbil en el moment de l'agressió. La seva motxilla va ser analitzada per la unitat especial d'explosius, però no es van trobar ni armes ni explosius.