Quantcast

Per què el número PIN dels caixers dels bancs només té quatre dígits?

Els caixers automàtics dels bancs formen part, irremeiablement, del nostre dia a dia. Treure diners, fer transferència, pagar rebuts. Per unes o per altres, sempre tenes de visitar l'oficina més propera per a 'acontentar' la seva ànsia de diners, diners i més diners.

Un mètode tradicional que guarda les seves característiques pròpies respecte a altres emergents com la banca electrònica i altres mètodes de pagament en línia que han florit en els últims anys. Per exemple, el codi per treure diners d'ells té quatre dígits, cosa que no coincideix en els casos anteriors.

Per què són quatre números? Per què no 5? O menys? O més? El web 'Techworm' ha publicat un article en què fa llum sobre aquest misteri, assegurant que la idea original va sortir de Caroline, l' dona de l'escocès John Adrian Shepherd-Barrion.

el inventor dels caixers va decidir, en un primer moment, que el PIN tingués sis dígits perquè així coincidís amb els números d'identificació de l'exèrcit . No obstant això, la seva dona, la primera a provar-los, va assegurar que es feia molt molest i que era millor una seqüència de quatre nombres, ajudant a tothom a poder memoritzar-lo.

Shepherd-Barrion va fer cas a aquesta petició i des d'aquest moment, l'ús del codi PIN als caixers s'utilitza no només en la parcel·la bancària sinó en mòbils, ordinadors i fins i tot els propis hackers i estafadors onlines els utilitzen vilment per aconseguir els seus objectius.

PD: si algú que et diu que si poses el PIN a l'inrevés en el teu caixer, se't bloquejarà la targeta i s'avisarà a la Policia com a alarma, no t'ho creguis . Per desgràcia, els mètodes d'hackeo són molt més 'professionals'.