Quantcast

AM.- La 34a edició dels Premis Literaris Sant Jordi guardona un total de 23 alumnes

Un total de 23 alumnes, d'entre els 300 candidats participants, han estat guardonats, aquest dimecres a la tarda, durant la 34a edició dels Premis Literaris Sant Jordi, que s'ha celebrat en el Centre de Congressos Lauredià. El certamen, organitzat pel Departament de Llengua Espanyola de l'Institut Espanyol, juntament amb la conselleria d'Educació de l'Ambaixada espanyola, i patrocinat per Bomosa, s'ha dividit en dues categories diferents, premiant, per separat, als alumnes majors i menors de 15 anys. Dins de cada una de les dues categories, que comptaven amb quatre disciplines diferents -teatre, narrativa, assaig i poesia-, s'ha entregat un primer, segon i tercer premi, amb una dotació de 300, 150 i 50 euros respectivament. A més, enguany, com a novetat, també s'ha incorporat el premi al millor treball redactat en llengua anglès i portuguesa.

Durant l'acte, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, tot i assegurar que «el foment de la creativitat, per si sol, ja és un mèrit important», ha recalcat que la utilització del llenguatge en qualsevol de les seves formes, en aquest cas escrita, «és imprescindible per entendre la realitat i, per tant, és el pas previ i necessari per poder canviar el món». A més, també s'ha referit a la inclusió del premi per al millor treball en llengua portuguesa, posant de manifest que «és important perquè plasma la realitat demogràfica del país i s'aprofita, la riquesa cultural existent, per reforçar els lligams».

Per la seva banda, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, ha valorat que el fet de promoure la creació literària entre la joventut «és un gran valor que ens hem de donar com a societat» i en aquest sentit ha recordat que és important que des de l'àmbit educatiu es potenciï «la mateixa creació, a través de la paraula, i no solament absorbir el que s'ensenya».