Quantcast

1.700 ovelles creuen Sant Julià en direcció a la Rabassa per netejar el sotabosc

Les 1.700 ovelles han creuat el poble de Sant Julià de Lòria i el seu pas ha obligat a tallar durant uns minuts la carretera general a l'alçada de la rotonda d'Aixovall, així com l'avinguda Rocafort. El ramat, propietat d'un ramader de la parròquia, ha pasturat durant dos mesos a la Massana i ha fet camí cap a la parròquia laurediana a través de la Collada de Montaner i la carretera d'Os de Civís. Tot i que la seva arribava a Sant Julià estava prevista per a les 6 de la tarda, finalment el bestiar ha arribat més de dues hores tard esperant que disminuís la calor que ha fet aquest dijous.

Les ovelles han anat acompanyades per sis pastors i els seus gossos, i faran nit a Nagol, per reprendre aquest divendres el seu camí cap a la Rabassa. Visa ha assenyalat que aquest estiu les pastures de la Rabassa ja han estat ocupades per bestiar gran -vaques i cavalls- i que seguint la tradició ara serà el torn del bestiar més petit, que a més permetran netejar el sotabosc i reduir el perill d'incendis a la zona.