Quantcast

Més d'un centenar de mexicans, atrapats a Barajas des de fa 15 dies

El aeroport madrileny de Barajas s'ha convertit des de fa en unes setmanes en una mena de càmping improvisat per als més de 150 mexicans que esperen tornar al seu país en un dels vols que Aeroméxico flota fins allà.

Infants i adults conviuen en condicions infrahumanes dins de l'aeroport, esperant una resposta de l'aerolínia, que responsabilitza els clients d'estar en aquesta situació per haver comprat uns bitllets d'avió 'subjectes a espai ', és a dir, passatges amb un preu molt més econòmic que els normals i que depenen de la disponibilitat de buits buits en els vols per viatjar.

Molts d'ells asseguren estar en una situació límit, ja que s'estan quedant sense diners i amb prou feines poden comprar menjar en els establiments de l'aeroport, més cars encara si cap que qualsevol lloc on proveir d'una ciutat.

aquest dijous, aquest grup de mexicans han estat rebuts en seu consular per tractar de trobar una solució, difícil, ja que es tracta de "temes comercials" en les que no tenen competències els respectius governs.

Des Aeroméxico asseguren que estan fent tot el possible per trobar espai a aquestes persones atrapades a Barajas, recordant que els viatgers coneixien els riscos que suposa comprar en temporada alta , un bitllet d'aquestes característiques.

En els últims dies, han partit quatre vols d'Aeroméxico i cap d'aquests 180 mexicans han pogut tornar de tornada. La situació sembla encara més complicada per a les properes jornades …