Quantcast

Roben el bust de Clara Campoamor a Madrid, que ha pogut ser fos

Jorge García Castaño, regidor del districte Centre de Madrid, va denunciar el passat 27 de juliol davant la Policia Municipal la desaparició del bust de Clara Campoamor a la plaça de la Guàrdia de Corps, en ple barri de Malasaña de la capital.

Segons la policia, els autors es van emportar el bust amb la ajuda d'una radial , cosa que han pogut identificar per les restes de perns que s'han trobat al lloc de la plaça on estava ancorada l'obra de Campoamor.

Els primers indicis apunten que hi ha entre tres o quatre persones involucrades en el robatori , ja que el pes del bust és elevat i es necessita una gran quantitat de força per moure-ho. De moment, la Policia es troba visionant els enregistraments de les càmeres de seguretat instal·lades a la zona, on precisament s'aprecia en una d'elles al grup sostraient dit bust.

El temor dels agents, segons publica 'el Espanyol', és que els pispes ja hagin venut en el mercat la peça . El seu objectiu, probablement, hagi estat robar el bust per fondre'l i aconseguir el bronze , un material atractiu i amb el qual guanyar una preuada suma de diners.

El bust de Clara Campoamor , advocada parlamentària i la encarregada de permetre a les dones votar a Espanya , va ser col·locat a Malasaña a l'any 2006, en l'etapa d'Alberto Ruiz-Gallardón com a alcalde de Madrid.