Quantcast

Rajoy oferirà una taula de negociació a Sánchez

El candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy, es reuneix aquest matí amb i líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb la intenció d desbloquejar la investidura. Tot i que el PSOE ja ha avançat que la seva intenció és mantenir-se en el 'no' perquè volen conservar la seva posició com a alternativa al PP, Rajoy no es resigna a donar per tancada aquesta opció.
Per a això Mariano Rajoy oferirà avui a Pedro Sánchez l'obertura d'una taula de negociació juntament amb Ciutadans per la qual ja fa servir comparatives entre els programes polítics de les tres formacions.

< p> No hi ha diferències significatives entre el PP i Ciutadans. Sí que hi ha esculls importants, però, entre la formació popular i el PSOE, principalment respecte de les lleis que els socialistes volen derogar. No obstant això, segons el diari El Mundo, si en lloc d'una derogació es plantegés una reforma també podrien arribar a revisar-les i negociar-les: es tracta de l a reforma laboral, la llei de seguretat ciutadana o la llei d'Educació .

Sánchez, per la seva banda, ha avançat que aprofitarà la seva cita d'aquest matí per preguntar-li a Rajoy si es presentarà efectivament a la investidura, si buscarà el suport dels nacionalistes i si compareixerà per explicar els assumptes de corrupció que han afectat recentment al PP. Fonts socialistes han insistit que Sánchez es mantindrà signatura en el 'no'.