Quantcast

AM.- Els cònsols creuen que Consol Naudi "anirà per feina" i encetarà "aviat" la reforma de les transferències i competències

La Seu d'Urgell.- El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha celebrat aquest divendres la recepció oficial als nous cònsols electes de les set parròquies, després de les passades eleccions comunals del 13 de desembre. La Sala del Tron del Palau Episcopal, a la Seu d'Urgell, ha estat l'escenari escollit per Vives per rebre els nous caps de les corporacions comunals, on s'han intercanviat unes paraules. Tant el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que aquest divendres ha actuat com a portaveu dels seus homòlegs, com el copríncep Vives, han fet referència en els seus discursos a la reforma de les transferències i competències. Del tema se n'ha parlat molt la darrera legislatura, però Mandicó ha explicat en declaracions als mitjans, que un cop juri el seu càrrec la nova secretària d'Estat que s'haurà d'encarregar del dossier, Consol Naudi, «anirà per feina, com la caracteritza a ella» i que «si hi ha voluntat, crec que ho podem resoldre ràpidament». Mandicó també ha agraït a Vives que «doni suport a la feina que estan fent els comuns». El copríncep ha insistit en la necessitat que «no es contraposin les institucions i que tampoc no donin la imatge de contraposar-se, no és positiu, ens convé un país en què sumem». Vives creu que aquesta legislatura serà «positiva» per trobar noves fórmules que regulin d'una millor manera el finançament dels comuns, però sobretot ha demanat que les coporacions s'ocupin dels més necessitats per fer valdre la seva condició d'»institució propera a la gent». L'arquebisbe iniciarà aquest mateix divendres un viatge per Terra Santa, en què ajudaran les comunitats cristianes de la zona i visitarà, també, Jordània.