Quantcast

Mor la model argentina Joanna Birriel en una presó de Guatemala

La model argentina Joanna Birriel ha mort a la presó de màxima seguretat Granja Penal Pavón, a Guatemala, quan es trobava visitant al pres Byron Lima , excapità de l'Exèrcit de Guatemala i amb el qual se'l relacionava sentimentalment.

La jove de 24 anys va presenciar l'enfrontament entre el grup del narcotraficant Marvin Montiel Marín, àlies 'el Taquero', contra l' de Byron Lima, en què van morir onze persones . L'enfrontament es va desencadenar arran del llançament d'una granada a l'horari de visita, en què també hi havia nens.

Byron Lima es trobava en aquesta presó complint condemna per assassinar a l'any 1998 al bisbe catòlic Joan Gerardi Conedera, activista pro drets humans.

Joanna Birriel residia i treballava a Guatemala des de 2011 i col·laborava en una empresa de gestió ambiental amb el germà de Lima.