Quantcast

Imanol Arias assegura que tenia diners a Suïssa per les amenaces d'ETA

Imanol Arias es va dur 290.000 euros a Suïssa per les amenaces que va patir de la banda terrorista ETA en el passat. Segons publica 'El Confidencial', que ha accedit a la gravació en què declara l'actor davant del jutge instructor del cas Nummaria, el protagonista de 'Cuéntame cómo pasó' ha apuntat que no es tractava d'un tema "estrictament personal" sinó que havia "una amenaça al meu patrimoni".

En aquesta gravació, Arias reconeix la seva actuació però assenyalant que ho feia amb la confiança de tot el que feia era legal. La primera vegada que va portar diners fora va ser "el 1998", data en la qual no rep ofertes de treball i es troba "aturat" . L'objectiu? Comprar accions de Johnson & Johnson.

Tres anys després, l'actor treu diners de nou d'Espanya, molt pressionat, segons les seves paraules per ETA. "Vaig estar tres anys amb escorta per un discurs que vaig donar. Davant aquesta por neix el meu segon fill i l'obsessió nostra, la meva obsessió, era sempre l'estalvi. Era molt important per a nosaltres" , confessava davant les preguntes del fiscal Tomás Herranz.

Aquesta persecució va provocar que Arias augmentés aquest patrimoni que ETA coneixia. El que denuncia l'actor és que "a mi mai es em va explicar és que aquests diners es transferia a Panamà, és a dir, desconeixia el que el bufet d'advocats que s'encarregava d'aquestes gestions feia amb ell.

El fiscal, Tomás Herranz, recordava en aquell moment a l'actor que és "legal emportar-se diners on un vulgui", en canvi, "no declarar, no" .