Quantcast

El Falgueró busca un projecte arquitectònic per convertir-se en un complex urbà multifuncional

Les societats ATRI S.A. I ENCAIX S.A., propietàries majoritàries del sector El Falgueró, han convocat el concurs internacional per a la selecció d'una proposta arquitectònica innovadora per iniciar un projecte de construcció d'un complex urbà multifuncional d'alt nivell.

Es tracta de sis parcel·les amb una superfície total de sòl de 7.667 metres quadrats i una edificabilitat de 54.217 metres quadrats. El director general de Reig Capital Group, Gilles Dregi, ha explicat que la zona de dalt (parcel·les 1, 2, i 3 de 35.000 metres quadrats) estarà destinada a un centenar de residències i un hotel de luxe amb seixanta suites, i a la zona de baix (parcel·les 4, 5, i 6 de 20.000 metres quadrats) es construirà un 'business center' amb innovació tecnològica i sanitària. En aquest sentit, ha insistit que “no volem que siguin metres quadrats, volem que sigui un punt de relació entre visitants, residents i comunitat local, tant des del punt de vista social, empresarial com lúdic”. Dregi ja ha avançat que encara es treballa des d'una fase molt inicial, i es necessita un projecte concret sobre paper, però ja hi ha possibles inversors interessats.

Aquest projecte s'ha presentat davant de desenes de professionals del sector del país, a qui se'ls hi ha insistit que es rodegin d'equips multifuncionals per poder participar en el concurs. La presidenta del grup empresarial Reig Capital Group, Maria Reig, ha considerat imprescindible sortir del país per buscar arquitectes o enginyeries que tinguin experiència en aquest tipus de projectes, com pugui ser al nord d'Europa on estan més avançats en aquest àmbit. A més, també ha insistit en aconseguir projectes moderns però reals i pensats perquè la gent els pugui habitar còmodament, ja que “es prima moltes vegades l'estètica i no es pensa en les persones”. Dregi ha avançat que es prioritzaran arquitectes andorrans perquè són els qui coneixen la cultura, la tradició i el terreny, però “creiem que com més gent col·labori, millor serà el resultat”.

Entre els criteris genèrics per al desenvolupament del complex urbà destaquen la creació d'una línia arquitectònica, estètica i funcional pròpia; la integració en l'entorn urbà i paisatgístic; o la consideració de criteris de sostenibilitat ambiental. Des del grup empresarial Reig Capital Group, han considerat necessàries aquestes instal·lacions perquè han detectat que Andorra té un gran potencial internacional i pot haver-hi molta gent d'alt nivell que estigui interessada pen instal·lar-se al país, bé de manera continua o per passar períodes de temps o vacances.

Des del moment de la presentació del concurs, ja es poden presentar les sol·licituds de participació durant un període d'aproximadament dos mesos, i a mitjans de setembre s'escolliran sis equips finalistes. Els qui hagin estat elegits tindran un període d'entre vuit i deu setmanes per presentar les idees i a mitjans de novembre s'analitzaran i s'escollirà el guanyador