Quantcast

Convergència passa a dir-Partit Demòcrata Català

CDC passarà a dir-se Partit Demòcrata Català . Aquest nom ha estat el més triat en una ajustada victòria per part de militants que han participat en el congrés fundacional, que des de divendres fins diumenge s'ha celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

La opció guanyadora s'ha imposat a les altres dues que es posaven a votació -Partit Nacional Català i Junts per Catalunya- amb polèmica després que el dissabte es fes necessària l'obertura d'una comissió per debatre sobre possibles noms després del rebuig que van provocar els plantejats per la direcció -mes Catalunya i Catalans Convergents-.

La primera a caure de la terna de noms ha estat Junts per Catalunya, després d'obtenir 443 vots, menys de la meitat dels vots que els altres dos.

d'aquesta manera , l'opció d'Artur Mas, la mateixa que la del president Puigdemont, no ha estat la més triada , amb 655 vots, vencent clarament l'opció Partit Demòcrata Català amb 871 vots , amb vots de personalitats importants en l'antiga convergència com els consellers de Presidència, Neus Munté; Territori, Josep Rull; Cultura, Santi Vila, i el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, així com l'exconseller de Justícia i líder del moviment Nova Convergència, Germà Gordó, i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.