Quantcast

26J: Rajoy prefereix pactar amb el PSOE de Pedro Sánchez

A penes unes hores després de la victòria electoral del Partit Popular, Mariano Rajoy comença a perfilar quins seran les seves prioritats en la negociació. En la seva primera entrevista postelectoral, a la Cadena Cope, el president en funcions ha insistit en les idees que ja venia defensant des del 20D: que li agradaria comptar amb un Govern fort, i que li agradaria també comptar amb el PSOE.

" Intentaré ser investit, aprovar els pressupostos de 2017, treure les lleis per davant i els compromisos europeus, primer amb el PSOE", ha declarat. Rajoy no descarta altres pactes amb formacions com Ciutadans (32) o Coalició Canària (1), però la seva prioritat segueix sent la formació de Pedro Sánchez. "Descartat no hi ha res, però per als temes fonamentals necessitaria al PSOE, com els temes europeus, la gestió del Brexit, que requereixen un acord nacional, encara que les possibilitats no ens tanquem cap ".

"Ha guanyat el PP i ha guanyat el PSOE " , ha recalcat, assenyalant que la ciutadania " ha encertat "en situar com a primera i segona força política als partits protagonistes dels últims 40 anys.

Rajoy ha revelat a més que ja ha convidat a parlar a Pedro Sánchez, tot i que encara no hi ha tancada una data concreta. " Em va dir que estava d'acord en què tinguéssim una conversa, però no entrem en cap tema de fons perquè tampoc tocava ".

L'oferiment de Rajoy posa en un compromís el PSOE , que ha fet de l'oposició a l'actual president un dels seus eixos de campanya. De fet, Pedro Sánchez ha declarat en més d'una ocasió que el seu partit s'oposaria a la investidura de Rajoy per activa i per passiva.