Quantcast

Alt Urgell, 27 de juny 2016: LA GUÀRDIA D'ARES ACULL LA 10a JORNADA DE MITOLOGIA PIRINENCA

Divendres 24 de juny, i coincidint amb la diada de Sant Joan, a la Guàrdia d’Ares una vegada més, els infants i els menairons han estat els protagonistes.
El poble ha gaudit de la màgia del solstici d’estiu de la mà dels éssers més petits i, alhora, més forçuts de l’imaginari col·lectiu de la societat de muntanya: els menairons.

Els actes han començat a les cinc de la tarda amb les representacions teatrals protagonitzades pel Grup de nenes de Noves.
Seguint la programació de tarda, el grup de gospel local Noves Gospel, ha ofert la seva actuació.
Tot el públic ha estat molt atent als actes, i el silenci ha estat protagonista durant l’esperada preestrena de la pel·lícula documental Ella, la vall, d’Albert Galindo i Albert Cristòfol, una producció de Picurt sobre les dones de les Valls d’Aguilar, la qual ha anat seguida de la taula rodona “La dona rural pirinenca: viure o sobreviure'”.
Repartiment de canuts, sopar, i comença la caminada cap el Tarter Gros dels Quiri Nyus els ha esperat al final del camí per narrar la llegenda dels menairons de cal Feu i, tot seguit, els nens han començat, sota la llum de la lluna, en silenci, i amagats en la foscor, la collita de menairons.
Cal anar molt amb compte per aconseguir un bon grapat…

La Jornada de Mitologia Pirinenca s'ha organitzat per la pedania de la Guàrdia d’Ares, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Parlen al vídeo: Rosa Fabrega, alcaldesa de les Valls d'Aguilar – Martí Tomás Rubio, participant de la collita de Menairons