Quantcast

El truc per evitar que el teu portàtil s'escalfi

Si fas servir l'ordinador portàtil sovint, hauràs notat en els últims dies com aquest s'escalfa més que de costum per les altes temperatures que es donen en els mesos d'estiu. Què provoca si el ventilador no fa la seva feina com hauria? Aturades, bloquejos i fins i tot en els casos més extrems, el dispositiu pot arribar a apagar-se.

Com evitar-ho? El tuitero japonès Akinori Suzuki ha explicat al blog 'Science Alert' que hi ha un truc molt barat per evitar que els portàtils es calenta. Veus el espai que hi ha entre el teclat i la pantalla? Aquí és on has de col·locar diverses monedes de coure per rebaixar la temperatura de l'equip.

Per què? El motiu és senzill: aquesta zona és en la que es genera major temperatura a causa de la seva proximitat amb la bateria del portàtil.

El coure que contenen les monedes tenen una conductivitat tèrmica molt més gran que l'alumini amb el qual es fabriquen els plàstics que cobreixen aquesta zona de l'ordinador. D'aquesta manera, les monedes absorbeixen la temperatura i en conseqüència fan que pugui baixar la calor en el dispositiu.

Em val qualsevol moneda que tingui a casa? NO! Per exemple, les de 1,2 i 5 cèntims no tenen el millor material per a baixar la temperatura perquè són d'acer recobert de coure. Akinori Suzuki recomana utilitzar monedes de 10 iens o, si no penics, és a dir, la moneda anglesa que contenen molt coure.

PD: Intenta que l'ordinador estigui recolzat en una superfície ferma per evitar que les monedes caiguin res més moure-ho. Gaudeix del cinema a casa teva amb el teu portàtil!