Quantcast

Espanya i Itàlia s'enfrontaran en vuitens de final de l'Eurocopa

Corria l'any 1994 , quan se celebrava el Mundial de futbol a Estats Units. En Quarts de Final d'aquest campionat es van enfrontar la selecció espanyola i la italiana. Per aquell temps, el seleccionador espanyol era Javier Clemente, i el d'Itàlia l'exjugador Arrigo Sacchi.El resultat d'aquell partit va ser devastador per al conjunt espanyol, 2-1 amb gols de Baggio per als italians i de José Luis Caminero per a Espanya.

va ser aquell partit la última vegada que Itàlia va guanyar a Espanya en competició oficial , i és que molt han canviat les tornes en els últims temps. De fet, Espanya s'ha convertit en una espina que se'ls ennuega als italians, ja que en dos dels tres últims xocs en què s'han enfrontat en una Eurocopa, la Roja els ha eliminat del torneig. Aquests partits són, en primer lloc, el de Quarts de Final de l'Eurocopa de 2008, on Espanya va aconseguir alçar-se amb la victòria en una enutjosa i compromesa tanda de penals, ia la final de l'Eurocopa de 2012, en la qual la selecció espanyola va aconseguir alçar-se amb el títol, amb un aclaparador resultat de 4 a 0.

No obstant això, fent ús d'hemeroteca, veiem que totes dues seleccions tenen un empat tècnic pel que fa a resultats de partits oficials en què s'han enfrontat, ja que les dues tenen 10 victòries i 14 empats respectivament.

Aquest és un dels motius pel qual el proper partit entre Españae Itàlia de vuitens de final de l'Eurocopa , que es disputarà el dilluns dia 27, és un xoc de màxima tensió i rivalitat . L'actual campiona té l'obligació de guanyar per revalidar el seu tercer títol consecutiu en aquesta modalitat, i seguir entrant en els annals de la història futbolística. D'altra banda, els italians han d'aconseguir la victòria per prendre la revenja i venjar-se de les eliminacions esmentades anteriorment.

El camí no serà fàcil, ja que el guanyador d'aquest xoc li poden tocar en les properes rondes de la competició a seleccions d'alt nivell, com són Alemanya, França o Anglaterra. Un camí difícil per arribar a la final i alçar-se amb l'anhelat títol.