Quantcast

26-J: Eleccions generals, en directe

19:57 Optimisme i calma a parts iguals a la seu de Units Podem. Alberto Garzón ha viatjat en les últimes hores des de Màlaga, on ha exercit el seu dret al vot, fins a Madrid per seguir els resultats amb Iglesias, Errejón i la resta de l'equip de la formació política.

@Albert_Rivera arriba a la seu de Ciutadans amb la seva parella. "Anem a veure", respon preguntat per resultats # 26J pic.twitter.com/shTNfGC7tP

Raúl Pinya (@_raulpina_) 26 juny 2016

Albert Rivera arriba a la seu de Ciutadans. Les enquestes prèvies auguren una caiguda important del partit taronja. Un vot que potser hagi anat al PP, tal com demanava Rajoy en campanya …

19:50 La possibilitat d'unes terceres eleccions contínua en l'aire . El resultat d'aquesta nit podria ser similar al de l'20-D i amb una situació de bloqueig que impedís pactar als diferents partits polítics.

19:47 Llargues cues a aquestes hores en els col·legis a tan sols uns minuts que es tanquin les urnes. A les Canàries, això sí, queda més d'una hora perquè els ciutadans puguin escollir els seus representants polítics.

19:44 Pedro Sánchez acaba d'arribar a la seu de Ferraz per conèixer allí els resultats de les eleccions. Des de les 19:00 hores, Mariano Rajoy es troba a Gènova per seguir l'escrutini. Per la seva banda, Pablo Iglesias acudirà al Teatre Goya de Madrid per saber si hi ha o no 'sorpasso' al PSOE.

19:39 Els diferents líders polítics han matinat per exercir el dret al vot . El que més ho ha fet ha estat Albert Rivera, líder de Ciutadans, que ha anat a un col·legi de l'Hospitalet de Llobegrat. Rajoy ho ha fet a Aravaca, Pedro Sánchez a Pozuelo i el més tardà, Pablo Iglesias, líder de Podem, ha votat a Vallecas, després d'esperar una llarga cua d'uns 15-20 minuts.

19:36 El vot per correu serà, sens dubte, determinant en aquestes eleccions. Segons els experts polítics, en aquest 26-J podria decantar entre 2 i 2,5 punts al que ha passat a les urnes. Per a aquests comicis, més d'1,4 milions de persones ho han sol·licitat, és a dir, un 86,5% més que en les del mes de desembre.

19:29 Les últimes dades de participació disponibles, de les 18:00 hores, indiquen que hi ha una caiguda de set punts respecte a les del 20-D, una xifra que suposa la més baixa de les història de la democràcia. Les altes temperatures podrien ser responsables d'aquest evident descens.

A aquesta hora, 1 51,21% dels espanyols havien acudit a votar davant del 58,28% que ho havien fet a les 18:00 hores en els comicis del passat mes de desembre.

Comença el seguiment en directe de l'equip de
de les eleccions generals del 26-J, una jornada en la qual més de 36,5 milions de ciutadans poden exercir el seu dret al vot i que està transcorrent sense massa incidències