Quantcast

Espanya vota de nou per sortir del bloqueig, encara que sense possibles pactes clars

Més de 36,5 milions d'espanyols estan convocats aquest 26 de juny per acudir a les urnes per segona vegada en només 6 mesos, per intentar treure el país del bloqueig institucional < / strong> en el qual viu sotmès des dels comicis del 20-D.

Aquestes són les tretzenes eleccions de la nostra democràcia, i arriben després de la incapacitat dels partits de formar un Govern, i després d'una investidura fallida de Pedro Sánchez.

Els comicis del 20 de desembre van trencar definitivament el bipartidisme de PP i PSOE, gràcies a la forta irrupció de Podem i Ciutadans. A més, en aquestes eleccions el partit liderat per Pablo Iglesias ha sumat forces al costat de Esquerra Unida, i la candidatura de Units Podem podria superar al PSOE , segons han vaticinat moltes de les enquestes electorals realitzades en les últimes setmanes . El PP, per la seva banda, seria de nou la força més votada.

Les urnes s'obren de nou aquest diumenge per intentar sortir del bloqueig. No obstant això, la línia de pactes que seguiran els principals partits no està molt clara , i són molts els ciutadans que temen que es repeteixi la situació dels darrers mesos i fins i tot unes terceres eleccions. Aquesta incertesa i inseguretat podria fer que augmentés la abstenció.