Quantcast

Més d'un milió de britànics reclamen un nou referèndum

Gairebé un milió i mig de britànics ha donat suport en menys de 24 hores la petició ciutadana davant el Parlament en què es reclama la celebració d'un nou referèndum per decidir el futur del Regne Unit a la Unió Europea.

La proposta, ideada per Oliver Healey , se sotmetrà a un debat parlamentari en els pròxims dies, tot i que no té massa possibilitats de tirar endavant.

"Els signants demanem al Govern que implementi una llei per la qual calgui convocar un segon referèndum si cap de les opcions (permanència o sortida) arriba al 60% dels vots amb menys d'un 75% de participació ", diu la petició.

En el referèndum de dijous passat hi va haver una participació del 72%, i el Brexit va guanyar amb un 52% enfront del 48% que optaven per la permanència.

A través d'Change.org s'ha posat en marxa una altra petició a la qual ja s'han sumat més de 100.000 londinencs. En ella reclamen a l'alcalde Sadiq Khan que reclami la "independència" de Londres, per mantenir-se com a membre de la UE.