Quantcast

La UE vol que el Regne Unit abandoni al més aviat

Després de l'ajustada victòria a favor de la sortida de la Unió Europea en el referèndum celebrat al Regne Unit , compten amb dos anys per completar el procés i abandonar la UE. No obstant això, la UE ha demanat al Regne Unit en un comunicat que iniciï el procés de retirada del bloc comunitari "com més aviat" , ja que d'aquesta manera s'evitarà perllongar innecessàriament la incertesa.

d'altra banda, la UE ha reiterat que no hi haurà una "renegociació" , i que esperen per part de Londres les propostes per les relacions en el futur.

"Esperem ara del Govern britànic que apliqui la decisió dels britànics més aviat possible, amb independència del que dolorós que pugui ser el procés. Qualsevol retard perllongaria innecessàriament la incertesa" , han apuntat també en el comunicat els líders de les institucions europees.

Per la seva banda, el president del Consell Europeu, Donald Tusk , ha assenyalat que la sortida del Regne Unit de la UE és "dramàtica" i que les conseqüències polítiques no es poden predir. Tot i que ha assegurat que volien un resultat diferent en el referèndum, "en nom dels 27 líders puc dir que estem determinats a mantenir la nostra unitat a 27. Per a nosaltres la Unió és el marc per al nostre futur en comú" .