Quantcast

55 estudiants de la promoció 2016 de la UdA celebren a l'acte de fi de carrera

Un acte organitzat pels mateixos alumnes de la Universitat d’Andorra ha volgut celebrar els 55 titulats que en aquest curs surten de la Universitat d’Andorra. Amb un Auditori Claror ple de familiars, amics i professors, els estudiants han recollit les orles universitàries corresponents als tres anys de carrera universitària. Miquel Nicolau, rector de la Universitat d’Andorra ha qualificat de èxit i mostra de la consolidació de la universitat els 55 titulats de les titulacions que ofereix la universitat.

Nicolau avança que de cara el curs vinent serà “un any rècord de creixement d’estudiants” a la Universitat destacant que el procés d’internacionalització permetrà “atraure talent cap aquí”. A banda, assenyala que de cara el curs vinent, i per primera vegada s’incorporaran assignatures obligatòries en anglès en tots els ensenyaments.

Sobre l’enquesta dels perfils socioeconòmics dels estudiants universitaris que la Xarxa Vives va donar a conèixer fa dues setmanes, Nicolau ha considerat que tot i que es troben pendents d’analitzar les dades de l’enquesta locals realitzades als alumnes de la Universitat d’Andorra “hi ha tres universitats que ens veiem poc representades” amb els resultats de l’estudi.

En aquest sentit, apunta que el treball del Grup de recerca interdisciplinari en educació i algunes conclusions d’aquests assenyalen uns resultats “molt diferents dels de l’enquesta de la Xarxa Vives”. Com a exemple, Nicolau assenyala que en la majoria de casos dels estudiants andorrans el seu origen “no és precisament classe alta, sinó de classe mitjana i treballadora”. En aquest sentit, indica que -segons els treballs del Grup de recerca interdisciplinari en educació- la Universitat és “un ascensor social, on molts dels estudiants provenen de famílies on els progenitors no tenen titulació universitària”, ha aclarit Nicolau.