Quantcast

DA, preocupat pels efectes econòmics malgrat creuen que no afectarà les negociacions

El secretari d'organització de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, ha manifestat la preocupació de la formació davant els efectes econòmics immediats que pot tenir la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea, En aquest sentit ha destacat que la UE és el principal soci econòmic d'Andorra, en especial els mercats més propers, Espanya i França i “qualsevol element d'inestabilitat” pot tenir una repercussió econòmica a Andorra.

Malgrat aquesta preocupació per l'efecte econòmic, considera que no n'hi ha d'haver cap en la continuïtat de les negociacions que Andorra està duent a terme amb la UE, tot i que el ritme es pugui ser “més pausat”. En aquest sentit, però, ha desitjat que les negociacions avancin amb celeritat. “Pel que fa a les negociacions d'Andorra no veiem on pot afectar”, ha conclòs, afegint que és cert que s'obre un nou escenari però que l'aproximació feta per Andorra en aquests darrers anys és “la bona” i, per tant, les negociacions haurien d'arribar a bon port.

El que sí que sembla evident, tal com ha manifestat Vidal, és que aquesta sortida “donarà ales” a aquells partits i col·lectius antieuropeistes tant d'Andorra com de fora si bé ha remarcat que el fet de pensar que els britànics volen marxar i res més és “molt simplista”, ja que ha recordat que malgrat no siguin membres de la Unió Eruopea cal tenir en compte que la UE és un mercat de “500 milions d'habitants i on el confort social” és dels més elevats del planeta i, per tant, deixar de formar part del mercat interior seria, per a la Gran Bretanya “un suïcidi”.