Quantcast

Meritxell Mateu defensa els mecanismes de protecció dels drets humans vers la pena de mort

La consellera General Meritxell Mateu ha participat en un seminari on s'analitzen jurídicament les pràctiques nacionals que protegeixen i defensen els drets humans davant de la pena de mort. Durant la trobada organitzada per l’Institut Internacional pels Drets Humans – Fundació René Cassin, s’han analitzat casos com el de França, el de Bielorússia o el del Japó. El seminari, moderat per l’antic president Tribunal Europeu dels Drets Humans, Jean-Paul Costa, ha permès analitzar els mecanismes i de les accions tant al Consell d’Europa com a Nacions Unides per abolir o per contenir la pena de mort i per privilegiar el sistema de protecció dels drets humans.

Arran de la tasca que durant dos anys està realitzant com a ponent general de Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Mateu ha estat l’encarregada de realitzar el parlament de conclusions del seminari, endinsant-se en els mecanismes de protecció de drets humans.