Quantcast

Saboya i el cap negociador europeu mantenen l'agenda de converses per l'acord d'associació

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, a trave's de l’ambaixadora a la Unio' Europea, Maria Ubach, ha contactat aquest mati' amb el cap de la Divisio' per Europa Occidental al Servei Europeu per a l’Accio' Exterior i cap negociador adjunt, Claude Maerteen, per valorar la situacio' del nou escenari que es planteja dins la Unio' Europea despre's del resultat del refere'ndum del Brexit. Maerteen ha volgut subratllar la continui'tat del mandat de negociacio' i l’agenda de converses per l’Acord d’Associacio' amb Europa.

En aquest sentit, el cap de la Divisio' del SEAE ha confirmat la reunio' prevista pel pro'xim 15 de juliol a Brussel·les amb el ministre d’Afers Exteriors. Saboya tambe' mantindra' reunions d’alt nivell amb representants de Franc'a i Espanya aixi' com amb els caps de la representacio' permanent de la preside'ncia sortint del Consell Europeu, Holanda, aixi' com la preside'ncia entrant que ostentara' Eslova'quia.

Per la seva part, el cap de Govern, Antoni Marti', ha mantingut contacte telefo'nic amb representants dels grups parlamentaris per valorar la nova situacio' a Europa i les probables afectacions en el calendari de la negociacio' per un Acord d’Associacio' amb Europa. Tant el cap de Govern, com el ministre d’Afers Exteriors, han assenyalat la voluntat de no fer cap manifestacio' pu'blica sense haver parlat abans amb els diferents parlamentaris.