Quantcast

L'avió 'Solar Impulse' creua l'Atlàntic només amb energia solar

L'avió 'Solar Impulse' ha aconseguit el repte de realitzar el seu primer vol transoceànic. Ha estat una emocionant travessia de Nova York a Sevilla, on ha aterrat a les 7.40 hores, en què el pilot Bertrand Piccard ha demostrat amb valentia que és possible moure el món amb energies netes.

l'avió es va enlairar a les 6.00 del dilluns de l'aeroport JFK de Nova York i ha trigat més de dos dies a recórrer els 6.300 quilòmetres que separen les dues ciutats.

L'Impulse II està realitzant una volta al món de la qual ha realitzat ja 14 etapes. El projecte està sent finançat i impulsat per la Fundació Príncep Albert II de Mònaco; el mateix monarca segueix personalment el desenvolupament de l'aventura.

El Si2 és un avió monoplaça de 72 metres d'envergadura i 2.300 quilos de pesos. Està proveït de quatre bateries que emmagatzemen l'energia solar i propulsen les hèlixs.