Quantcast

Fitch Ratings manté la qualificació d'Andbank en BBB amb perspectiva estable

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut el ràting a llarg termini en BBB d'Andbank amb perspectiva estable. Tal com assenyalen des de l'entitat, la valoració corrobora «la solvència i la trajectòria» de l'entitat, que va començar el seu procés d'internacionalització l'any 2000.
 
Així mateix, exposen que la ratificació és una prova de la «sòlida estructura del govern corporatiu de l'entitat», i de l'estricte control intern i de processos que es duu a terme a tot el grup. Fitch destaca l'elevada ràtio de solvència (superior al 20%) així com la gestió de la liquiditat, de més del 60%, molt per sobre del límit exigit.
 
Aquest manteniment del ràting ve a consolidar la bona evolució viscuda al 2015, on el grup financer de capital andorrà va tornar a batre el seu màxim de recursos de clients, passant dels 21.451 milions d'euros el 2014 a gestionar 22.760 milions d'euros a tancament de 2015, el que representa un increment anual del 6 %. Andbank es consolida així com el banc líder de la plaça, amb una quota de mercat superior al 50%. A més a més, conclouen que aquest creixement consolida la línia positiva que l'entitat va iniciar el 2008, amb un creixement interanual acumulat del 20%.