Quantcast

El Reial Madrid revalida el títol de campió de la Lliga ACB

Per segona temporada consecutiva, cosa que no feia fa 22 anys al club blanc, el Reial Madrid s'ha proclamat campió de la Lliga ACB. En el quart partit, els homes de Pablo Laso van tenir de superar un Barça, que va ser molt més equip que en el segon i tercer xoc de la sèrie i que va vendre cara la seva derrota fins al final del partit.

a diferència dels dos xocs anteriors, on el Reial Madrid va imposar el seu físic i es va distanciar en el marcador, els de Xavi Pascual, que probablement va dirigir el seu últim partit com a entrenador del Barça, atacaven amb facilitat la tímida defensa dels blancs, molt diferent al nivell mostrat en els últims partits.

en aquest moment, Tomic i Satoransky agafaven els comandaments dels blaugrana, amb un Navarro intermitent que apareixia per posar la màxima del Barça al xoc (+11). Va ser en aquest moment quan l'MVP de les finals, Sergio Llull, es va carregar l'equip a l'esquena amb dos triples , una cosa que va despertar dels blancs de la letargia i que va fer que amb prou feines es fossin amb dos punts de desavantatge al descans.

En el tercer quart, amb l'ajuda de les faltes personals de Satoransky i l'aparició de Ayón i Thompkins, irreconeixible en aquest play-off en comparació a la resta de la temporada, el Reial Madrid va aconseguir obrir una bretxa que el Barça no va poder reduir.

el pulmó de Llull i dos triples de Sergio Rodríguez, que ha mostrat el seu nivell més baix des de fa temps en el Reial Madrid , van evitar ensurts d'última hora i van sentenciar als culers a la Lliga.

Amb aquest títol, Pablo Laso engrandeix la seva llegenda al club blanc: en cinc temporades, el vitorià té ia 12 en el seu haver (3 Lligues, 4 Copes del Rei, 1 Eurolliga, 3 Supercopes i 1 Intercontinental ). Gairebé res …