Quantcast

Alt Urgell 23 de juny 2016: PREVISIONS OPTIMISTES EN LA VENDA DE COQUES

No hi ha revetlla de Sant Joan sense una bona coca que llueixi damunt la taula, acompanyada d’un vinet dolç i moltes ganes de celebració. Enguany, les previsions de venda de coca de Sant Joan són molt optimistes. L’Àngel espera passar de les 600 peces, de les quals més de la meitat ja estan reservades. La calor d’aquests dies i el nerviosisme per no quedar-se sense coca fa que la gent sigui matinera, i a les 8 del matí ja han començat les vendes a la capital urgellenca.

El preu per unitat varia segons la mida, contant que la d’un quart val 8 euros. Les coques clàssiques, com la de brioix amb fruites i pinyons, i la de llardons, són encara el principal reclam. Però a la Seu d'Urgell es gaudeix d’un ingredient molt especial que fa que sigui reclamat com a farcit.

Abans de ser enfornades, les masses passen pel fermentador on, per efecte del llevat, augmenten de volum, i a continuació, s’ensucren. Un cop surten del forn omplen els prestatges esperant que les vinguin a buscar per posar el punt dolç a aquesta nit de foc i rituals màgics de revetlla.

Parlen al vídeo: Àngel Sánchez, pastisser