Quantcast

L'UdA inicia el curs vinent un nou postgrau en acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu

Els trastorns cognitius i les malalties que presenten una síndrome de demència, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, actualment afecten 47,5 milions de persones arreu del món i cada any es registren milions de nous casos. La magnitud d'aquesta problemàtica es considera un dels reptes més importants de la salut pública mundial. Afrontar l'estigmatització de les persones en aquesta situació, el diagnòstic precoç de la malaltia, la informació i suport i acompanyament de la família, són aspectes que s'han de tenir en compte. Aquestes situacions plantegen als professionals dels àmbits social i de la salut, el repte de proporcionar informació, suport i acompanyament a aquestes persones durant tot el procés evolutiu de la malaltia.

Així, la UdA impartirà a partir del curs vinent un postgrau en acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu, que s'adreça a titulats universitaris que treballen o tenen interès a treballar en aquests àmbits i que provenen de les branques de coneixement de les ciències de la salut o de les ciències socials. El programa també va dirigit als professionals sense titulació universitària que tinguin interès en adquirir nous coneixements i habilitats d'aplicació en els continguts del programa i que puguin acreditar una experiència professional en aquest àmbit.

La preinscripció està oberta fins al 14 de setembre d'aquest any. L'import de la matrícula és de 2.840 euros i la Fundació Crèdit Andorrà finança el 50% d'aquesta quantitat, de manera que cada alumne ha de pagar el 50% restant del cost de la matrícula, és a dir 1.420 euros.