Quantcast

El Govern colombià i les FARC acorden un alto el foc definitiu

Els equips de negociació del Govern de Colòmbia i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia ( FARC ) han arribat a un acord aquest dimecres per fer un alto el foc definitiu en el seu conflicte armat.

"Perquè cessament l'horrible nit i s'obri el camí de la pau i l'esperança. Dijous 23 de juny anunciarem # ElÚltimoDíaDeLaGuerra" , ha assegurat Carlos Antonio Lozada , cap dels negociadors de les FARC , al seu compte de Twitter.

"Es va acabar el punt tres (el final del conflicte) i és dimecres es treballarà en el full de ruta, temps i formes" , ha assegurat una font del Govern en el diari colombià el Temps.

La Subcomissió Tècnica de la Fi del conflito ha presentat aquest dimecres a la Taula de diàlegs de pau la proposta d'acord sobre el cessament de foc de manera bilateral i definitiva.

Segons el periòdic El Colombià, el president Juan Manuel Santos formalitzarà la fi del conflicte de manera definitiva aquest dijous a l'Havana. Durant l'actor, el president i els equips negociadors estarà acompanyats del secretari general de l'ONU Ban Ki-moon.