Quantcast

'Bring the sun home', premi GALL FER Andorra a la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus PICURT

Els membres del jurat, Carlos Bria, Juan Ferrer, Judith Colell, Augusto Golin i Ivan Boccara, han deliberat a favor del documental italia' 'Bring the sun home', de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini, pel contingut que presenta un projecte que aposta per l’energia renovable a cost sostenible, per la reflexio' sobre les petites accions que poden canviar la vida d’una fami'lia i d’una comunitat i pel valor del paper de la dona que reflecteix la cinta. 'Bring the sun home' e's una produccio' italiana del 2015, dirigida per Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini, amb mu'sica de Francesco Novara i el disseny de so de Kevin Pinto i Leandro Leal.

La pel·li'cula narra la histo'ria de les primeres dones llatino-americanes que van prendre part dins el projecte de portar energia solar a les me's remotes a'rees del mo'n, dut a terme per l’Indian NGO Barefoot College. Les dones van viatjar a l’I'ndia per assistir a un curs de sis mesos per formar-se en produccio' d’energia solar, conjuntament amb 40 dones de tot el mo'n. Despre's del peri'ode de formacio', tornen als seus llocs d’origen com unes expertes en energia solar.

Les cintes seleccionades que optaven al premi eren: 'Alexandre, fils de Berger' d’ Anne, Erik i Ve'ronique Lapied; 'Bring the sun home', de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini; 'El oso en los Pirineos', de Fernando Ballesteros; 'Hadwin’s judgement', de Shasha Snow; 'Pe'cheur du tarn', de Pascual Gaubert, i 'Une passion d’or et feu', de Se'bastien Pins.

PICURT e's la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus que des de l’any 2006 se celebra al mes de juny a l’Alt Urgell, i aquesta desena edicio' se celebrara' del 21 al 25 de juny a la Seu d’Urgell, Artedo' i Andorra. La mostra ofereix films de cultura de muntanya d’arreu del mo'n pero' amb especial intere's i accent en les produccions sobre els Pirineus. Consisteix en la presentacio' d’aproximadament 60 obres, majorita'riament documentals d’antropologia social, etnogra'fics, esportius, sobre patrimoni cultural, medi ambient i recuperacio' histo'rica.