Quantcast

Quins són els teus dies fèrtils?

Moltes dones estan interessades a saber quins són els seus dies fèrtils per dos motius: per quedar-se embarassades o per evitar l'embaràs. En tots dos casos és bona idea saber quan són els teus dies fèrtils ja que t'ajudaran a conèixer millor el teu cos i saber quins són els teus cicles d'ovulació.

En el cas que vulguis saber quan són els teus dies fèrtils per quedar-te embarassada t'ajudarà a saber quins dies són els més apropiats per poder mantenir relacions sexuals sense protecció i tenir més probabilitats de fecundació.

En el cas que vulguis saber quins són els teus dies fèrtils per evitar un embaràs, no t'aconsello que mantinguis relacions sexuals sense protecció en els dies que 'no ets fèrtil' perquè el cos de la dona és variable i potser quan creguis que no estàs ovulant si ho estiguis fent i et quedis embarassada sense voler estar-ho. Si no vols quedar embarassada el millor que puguis fer és escollir un mètode anticonceptiu que s'adeqüi a tu i al teu estil de vida.

L'ovulació

Per saber quan són els teus dies fèrtils hauràs de saber què és l'ovulació i quan estàs ovulant. L'ovulació és quan un òvul madur ha estat alliberat de l'ovari i es mou cap a les trompes de Fal·lopi, arriba a l'úter i està disponible per a ser fecundat.

Per saber si estàs ovulant hauràs calcular-des del primer dia de la teva regla i l'últim dia abans que comenci el següent període. L'ovulació ocorre aproximadament dues setmanes abans del proper període , així que el teu cicle menstrual si dura 28 dies, hauràs ovular al voltant del dia 14.

Hi ha una 'finestra de fertilitat' de 3 a 5 dies previs a l'ovulació i entre els dies d'ovulació. Els tres dies previs a l'ovulació són els dies més fèrtils. En funció del que et duri la regla els dies fèrtils poden variar.

Per exemple, si tens un cicle de 28 dies entre els períodes d'ovulació, normalment l'ovulació seria el dia 14 i els teus dies més fèrtils serien el 12, 13 i 14. si en canvi, tens cicles més llargs, per exemple de 35 dies entre regles, l'ovulació passaria el dia 21 i els dies més fèrtils serien els dies 19, 20 i 21. d'altra banda, si tens els cicles més curts i et dura per exemple 21 dies, l'ovulació passaria el dia 7 i els teus dies més fèrtils serien el 5, 6 i 7.

Aquestes són formes de saber quan estàs ovulant, però si et fas molt embolic, ha aplicacions per als smparthones i tablets que et poden ajudar a saber amb calculadores de fertilidadcuándo són els teus dies fèrtils amb més exactitud fent un seguiment de la teva regla.

la finestra de la fertilitat

els dies fèrtils tenen a veure amb els dies en què una dona és més fèrtil i l'embaràs és possible. Una dona només pot quedar embarassada durant de 3 a 5 dies abans de l'ovulació fins el dia de l'ovulació. En aquests dies de 'finestra fèrtil' del cicle de la dona reflecteixen la vida útil dels espermatozoides (de 3 a 5 dies) i el temps de vida de l'òvul, que és cunado pot ser fecundat (només durant 24 hores).

Si una dona té relacions sexuals sis o més dies abans de l'ovulació, la possibilitat de quedar embarassada és pràcticament zero, en canvi a mesura que es vagi acostant el dia de l'ovulació la probabilitat d'embaràs augmenta. Al final de 'finestra fèrtil', la probabilitat d'embaràs disminueix ràpidament i després de les 12/24 hores després de l'ovulació , la dona ja no es quedarà embarassada en aquest cicle.

< p> Per augmentar les possibilitats de concebre, l'ideal és mantenir relacions cada dos o tres dies, així s'augmenta la probabilitat d'embaràs.