Quantcast

El debat a set no deixa clar els possibles pactes després de les eleccions

El debat a set a TVE , on van participar Pablo Casado (PP), Isabel Rodríguez (POSE), Íñigo Errejón (Podem), Juan Carlos Girauta (Ciutadans), Gabriel Rufián (ERC), Carles Campuzano (Convergència) i Aitor Esteban (PNB), no va deixar res clar sobre el futur polític a Espanya.

El punt més interessant radicava en conèixer amb qui pactarà cada partit després de les eleccions del 26-J. El PP va deixar clar que s'ha de deixar governar a la llista més votada . A partir d'aquí, va defensar la gran coalició amb el PSOE, i amb Ciutadans encara que no sigui necessari.

Des del PSOE, Isabel Rodríguez ha subratllat que el seu partit està tranquil després d'haver intentat arribar a un acord per formar govern, tot i que insisteix que els socialistes no es plantegen donar suport ni a Rajoy ni a Iglesias.

Per la seva banda, Ciutadans ha assegurat que el seu partit no veta ningú, però va sostenir que "Mariano Rajoy no és la persona que liderarà la regeneració d'Espanya" .

Units Podem ha estat clar en proposar un "govern de canvi de Units Podem amb el PSOE"

Encara que el tema de Catalunya també i el seu dret a decidir és el punt clau per aconseguir el suport català de la resta de partit.

Els independentistes catalans, ERC i CDC, han insistit que no van a donar suport a cap candidat que no reconegui "la plena sobirania catalana".