Quantcast

La impressionant campanya del Regne Unit contra el 'balconing'

Any rere any tenim notícies molt similars quan els anglesos vénen a les platges espanyoles en vacances. És igual on sigui: Salou, Benidorm, Eivissa, Mallorca, etc . El cas és que ja estem acostumats a sentir o llegir que un anglès ha mort en caure per un balcó en alguna coneguda localitat amb platja espanyola.

El Regne Unit, fart que es repeteixi en tantes ocasions la mateixa història, s'ha posat mans a l'obra per combatre la mala ratxa dels seus ciutadans amb els balcons dels hotels espanyols. Ja fa cinc anys que va donar a inici aquesta campanya, però ara, més que mai, es posaran durs amb això. El Ministeri d'Afers Estrangers britànic i l'Associació d'Agències de Viatge vol intentar conscienciar els joves del seu país el perill que té utilitzar un balcó per al que no s'ha de . Desenes d'anglesos moren a l'any a practicar una mica com això que ja disposa de nom: 'balconing' .

A la portada dels fullets de la campanya es pot veure la imatge de una copa vessada simulant un bassal de sang. En el fullet publicitari de la campanya s'inclouen diferents frases molt directes com les següents: "No barregis alcohol i balcons", "Jugar al balcó ho pots pagar amb la vida" i "No és una drecera per a l'habitació del teu amic ni un trampolí ". El missatge és molt clar.

L'última tragèdia que s'ha vist amb el 'balconing' va ser un turista de 34 anys pertanyent a la Gran Bretanya que va saltar des del balcó del seu hotel de Eivissa amb l'objectiu de caure a la piscina, però va acabar amb una greu lesió en la medul·la espinal.

"Mai es doni suport, se sent a es pugi a la barana del balcó, no tracti de passar objectes a algú d'un balcó a un altre; no passi d'un balcó a l'altre; mai es pugi als mobles de la balconada i mai surt-te a la piscina des del balcó "són alguns dels consells que també inclou la campanya. Tenen el deure de fer veure als seus ciutadans que l'alcohol pot jugar-los una mala passada a segons quin tipus de situacions.