Quantcast

Bancs internacionals alerten d'una possible recessió si governa Podem

Els bancs internacionals ho tenen clar: si Units Podem arriba al Govern després del 26-J, Espanya podria patir un debilitament de la seva economia o fins i tot una nova recessió, segons publica aquest dilluns el diari ' el Mundo '.

Pel que sembla, Morgan Stanley, Unicredit, Citi, Barclays o UBS, entre d'altres, consideren que la fragmentació política existent farà complicat que la lluita contra el dèficit continuï i que les mesures s'enfocaran cap a la despesa excessiva en comptes de fer reformes per revitalitzar en creixement.

"Pot resultar un Govern d'àmplia coalició, però ni seria estable, ni apostaria per reformes (…) Espanya pot allunyar-se de canvis estructurals i fer que les empreses i els consumidors ajornin les seves decisions d'inversió i consum. l'austeritat no serà prioritat per donar un respir a l'economia, però deixant els comptes públics vulnerables a llarg termini i tensant la relació amb Brussel·les ", reafirma el banc nord-americà Morgan Stanley.

El banc italià Unicredit ha assegurat que "les tensions personals entre Sánchez i Rajoy obliguen a un canvi de lideratge al PP i al PSOE" , igual que apunten que el Brexit al Regne Unit afavoriria els interessos de Sánchez per "augmentar el vot moderat".

Des de Barclays, afectats per aquesta decisió, assenyalen que "la incertesa política, el risc de la independència de Catalunya i la desviació de dèficit del 2015" provoquen que els valors de la borsa espanyola siguin vulnerables a un possible deteriorament addicional en cas que guanyés Podem les eleccions.

Per la seva banda, el banc suís UBS assegura que els mercats patiran si Units Podem aconseguirà formar govern amb una pujada de, almenys, 50 punts bàsics en la prima de risc i amb tres focus que seran més vulnerables: reforma laboral, consolidació pressupostària i les reformes del creixement.