Quantcast

Sánchez formarà un govern amb ministres de Podem i Ciutadans si es proclama president

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez , ha assegurat durant una entrevista a Onda Cero que si es proclama president el proper 26 de juny formarà un govern "el més representatiu possible" < / em> que inclogui membres de "les forces del canvi" , és a dir, Podem o Ciutadans .

això sí, el líder socialista ha assenyalat que li agradaria que la seva vicepresidenta fora "1 socialista" perquè això significaria que el PSOE ha obtingut un resultat en els comicis " prou rotund com per no haver de dependre d'altres forces polítiques ".

Tot i així, si necessita de suports per ser president, Pedro Sánchez ha estat preguntat per la possibilitat que aquest vicepresident fora d'un altre partit. Davant d'això, el líder del PSOE no ha especificat, encara que ha deixat clar que no pensa "donar suport cap govern del PP i Mariano Rajoy" , ni el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, "va a ser president" .

Sánchez ha recordat els seus "principis bàsics" a l'hora de intentar formar govern, entre ells "no donar suport cap govern liderat pel PP" , però tampoc un govern que "fragmenti la sobirania nacional" i "posi en risc la viabilitat econòmica i social del nostre país ". El partit de Pablo Iglesias no compleix els dos últims punts, segons el líder socialista.