Quantcast

Andorra Telecom presenta el primer servei del país d'emmagatzematge al núvol

Flexibilitat i estalvi en infraestructura per emmagatzemar informació. Aquests són els principals beneficis que ofereix el nou sistema d'emmagatzematge al núvol anomenat 'Somcloud', que ha estat presentat aquest dilluns al matí a l'edifici NEXUS pel director de Relacions amb el Client d'Andorra Telecom, Josep Vilana. Durant la presentació, Vilana ha recalcat que el 'Somcloud' «és un concepte que neix amb la vocació d'esdevenir el primer 'cloud' nacional» i ha afegit que després de contactar amb una quarantena d'empreses, «la primera prospecció ha estat molt positiva, ja que el producte ha generat molt interès». Pel que fa als avantatges d'utilitzar aquest servei, que està estructurat a partir de diferents servidors virtualitzats i memòries, Vilana ha explicat que per una banda s'aconsegueix un estalvi d'infraestructura i per l'altra, ha detallat que «quan es treballa amb servidors es tendeix a fer un sobredimensionament de la teva infraestructura i, en canvi, un sistema al núvol permet ajustar molt millor les necessitats reals».Tot i reconèixer que el sistema d'emmagatzematge al núvol «dóna molt joc», Vilana ha explicat que inicialment només s'oferirà a empreses i en aquest sentit ha confirmat que una empresa ja hauria efectuat la contractació del servei, el qual «s'adaptarà a les necessitats reals de cada client».

D'altra banda Andorra Telecom ha aconseguit restablir el servei d'Internet al voltant de dos quarts d'una del migdia, després que durant tot el matí molts usuaris del país no hi hagin pogut accedir. Tal com ha informat en un comunicat de premsa, el motiu de l'avaria han estat els canvis efectuats al node central d'accés a internet a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Aquests treballs s'han realitzat en les darreres hores amb l'objectiu de millorar l'estabilitat de la xarxa.