Quantcast

El 32è Festival Internacional Colors de Música d'Escaldes aplegarà 27 concerts gratuïts a l'aire lliure

Del 4 de juliol al 31 d'agost, els carrers d'Escaldes-Engordany s'ompliran de música amb el 32è Festival Internacional Colors de Música que agrupa els cicles Setmana de jazz al carrer, Músiques del món i les Nits del món, amb un total de 27 concerts gratuïts a la plaça Coprínceps.

La programació arrencarà amb la desena edició de la Setmana del jazz, entre el 4 i el 8 de juliol, que retrà homenatge al padrí del Festival Internacional de Jazz d'Andorra, Tete Montoliu. Una de les principals característiques serà l'aposta per la veu femenina amb concerts com el de la Mathilde Toussaint Quartet o el de Txell Sust amb la Big Band Maresme. Aquesta edició especial la tancarà l'ONCA bàsic i Clàudia Bagardí & Cia l'11 de juliol, amb un concert que s'emmarca amb l'arribada del Tour de França a Escaldes. Totes les actuacions tindran lloc a les 19.30 hores.

A continuació tindrà lloc el cicle Nits del món amb un concert dedicat a França, un altre tribut a Amy Winehouse, i un altre a ritme de Cuba per donar suport a Andorra la Vella dins els actes programats en el marc de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura 2016. A més, segons ha explicat la directora de Cultura del Comú, Anna Garcia, després de l'èxit de l'anterior edició, el 21 de juliol hi haurà novament una Nit del Silenci en què la música s'escoltarà a través d'uns auriculars sense molestar els qui volen estar a les terrasses de la plaça Coprínceps. Totes les Nits del món tindran lloc a partir de les nou de la nit.

Finalment, i a petició del públic, durant tot el mes d'agost s'allargarà el cicle Músiques del món amb 17 concerts, tres més que el 2015. Serà de dilluns a dijous a les 19.30 hores amb diverses formacions nacionals i internacionals. Garcia ha destacat que enguany es torna a recuperar la col·laboració amb el Centre de la Cultura Catalana perquè els finalistes i el guanyador del Premi Carles Sabaté actuïn.

La cònsol major d'Escaldes, Trini Marín, ha informat que el pressupost ha augmentat aquest any un 15%, i entre contractacions i aspectes tècnics, el festival tindrà un cost d'uns 110.000 euros.