Quantcast

L'assassí de Jo Cox: "Em dic 'Mort als traïdors, llibertat per al Regne Unit'"

Thomas Mair, l'acusat d'haver disparat i apunyalat a la diputada laborista Jo Cox, ha comparegut aquest matí al tribunal de Westminster, on ha començat la seva intervenció amb aquesta declaració: "Em dic 'Mort als traïdors , llibertat per al Regne Unit ' ".

Mair, que va disparar i apunyalar a Jo Cox a la sortida d'aquesta de la reunió de la diputació de Birstall, a West Yoskshire, està acusat d' assassinat, possessió d'arma de foc i provocar lesions corporals a l'home que va intentar detenir-lo després de l'agressió. Durant la resta de l'interrogatori Mari s'ha negat a donar el seu nom i respondre a les preguntes del jutge.

S'investiga si pateix problemes mentale es i si, efectivament, es trobava vinculat a grups d'extrema dreta. S'ha publicat que estava subscrit a una publicació d'aquestes característiques. I que a casa es van trobar diversos llibres i objectes nazis.