Quantcast

Circutor estima que Espanya trigarà una dècada a arribar a un 30% d'índex de penetració del vehicle elèctric

" Espanya tardarà almenys una dècada en arribar al líder mundial en el que la penetració del vehicle elèctric es refereix, que és Noruega amb un 30 per cent ", ha explicat Pere Sòria, responsable de l'Àrea d'Energies Renovables de Circutor , una empresa catalana de Villadecavalls (Barcelona) amb més de 40 anys d'experiència en el sector de la tecnologia i la millora de l'eficiència energètica.

Sòria ha detallat, en el marc de la dinovena edició de la Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient , GENERA 2016, que se celebra a la fira de Madrid del 15 al 17 de juny, que a Noruega gairebé un de cada tres vehicles que es venen és elèctric (el 30 per cent), davant del 0,39 d'Espanya. Després Noruega , a llarga distància es troben els Països Baixos (entorn del 3%) i Suècia (al voltant del 2%).

En el primer trimestre de aquest any s'han matriculat a Espanya un total de 1.055 vehicles elèctrics , un 175% més que en els tres primers mesos de 2015. En aquest sentit, Sòria ha destacat el Pla d'acció aprovat aquests dies pel Govern català per al desenvolupament d'infraestructura dels vehicles elèctrics a Catalunya 2016-2019, que pretén incentivar la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega vinculats, que se suma al Pla Movea del Govern central, amb un pressupost de 16,6 milions d'euros.

Acord amb Nissan

Recentment, ha ressaltat Sòria a GENERA 2016, la companyia ha signat 1 acord amb Nissan per "fer un pas més en el camí per fer que el vehicle elèctric i la mobilitat sostenible siguin encara més accessibles per a tothom" que consisteix a proporcionar a tots els nous clients de Nissan que apostin per un vehicle elèctric la instal·lació d'un punt de càrrega a casa o plaça d'aparcament.

la campanya 'Instalafácil' consta de tres accions: '3 mesos per canviar' (Nissan posarà a disposició de tots els clients interessats a adquirir un vehicle de zero emissions la possibilitat de provar, per un temps de fins a tres mesos, els vehicles 100% elèctrics de la marca, el LEAF i l'e-NV200); 'Llarga Distància' (la companyia oferirà als conductors d'un dels seus models elèctrics l'ús de manera gratuïta durant 14 dies a l'any d'un vehicle de combustió per a tots aquells que vulguin fer un desplaçament de llarga distància) i el servei anomenat 'Instalafácil '(inclou la instal·lació i gestió d'un punt de càrrega a l'habitatge o plaça de pàrquing del client sense cap cost fins a un màxim de 1.000 euros).

Circutor és l'encarregada de la gestió per a la instal·lació del punt de càrrega en l'habitatge oa la plaça d'aparcament del client . En cas que sigui necessari, l'empresa també podrà realitzar els tràmits amb la comunitat de veïns.

L'empresa, que s'ha desenvolupat durant els últims anys algunes de les solucions més innovadores i punteres en el sector de l'autoconsum fotovoltaic i recàrrega de vehicle elèctric a Espanya, ha presentat com a novetats en GENERA 2016 la bateria de magatzem d'energia 'Rea-Li: Acumulador d'energia residencial (Liti)' i el sistema de bombeig solar directe 'Cirpump'.