Quantcast

L'assassí de Jo Cox, amb problemes mentals i vinculat a l'extrema dreta

L'assassinat de Jo Cox, la diputada laborista apunyalada ahir a la sortida d'una biblioteca a Birstall, una localitat propera a Leeds, té tots els ingredients per haver estat un crim d'odi. la Policia britànica ha demanat cautela abans d'aclarir quins puguin ser els motius d'aquesta terrible agressió que li ha costat la vida a una promesa del laborisme. No obstant això, les dades que han transcendit sobre el detingut, Thomas Mair, de 52 anys, fan pensar en un crim polític larvat en la ment d'un pertorbat.

Mair, era més conegut com 'Tommy', i se sap que treballava com a jardiner i que havia estat en tractament per ser obsessiu-compulsiu . Encara que mai havia tingut problemes al veïnat en el qual resideix, se sap també que es trobava abonat a una revista anomenada 'Springbool Club', lligada als supremacistes sud-africans .

Testimonis de l'agressió asseguren que Mair va cridar 'Britain First', l'eslògan de l'extrema dreta contrària a la permanència del Regne Unit a la Unió Europea .

l'assassinat de Jo Cox arriba en plena campanya pel referèndum del Brexit del proper 23 de juny. Una qüestió, l'europea, que ha dividit profundament al Regne Unit i fins i tot al Partit Conservbador ara al Govern. Partidaris i detractors han suspès la campanya en senyal de dol per la mort de la diputada laborista; començant pel president, David Cameron, que ahir va suspès el míting que tenia programat a Gibraltar.