Quantcast

Una falsa predicció de la matança d'Orlando arrasa a les xarxes

Les xarxes socials s'han tornat boges amb una falsa predicció publicada al desembre que anticipava la matança d'Orlando i altres fets com la mort de Prince.

El missatge, amb data del 27 de desembre de 2015, es viralizó el passat 13 de juny, un dia després del tiroteig a Orlando, i deia el següent:

"Digueu-boig, però en 2016 Hilarry Clinton serà la primera dona presidenta, el món es tornarà boig per la mort d'un goril·la, Prince morirà, Muhammad Ali morirà, Kimbo Slice morirà, Donald Trump morirà. Estats Units experimentarà el seu pitjor tiroteig massiu. .. No estic intentant espantar ningú, però recordareu el meu nom ".

Pedro Reyes va ser el encarregar de publicar-ho, però també de editar-lo. I és que Facebook dóna l'opció de modificar les publicacions sense que la data es vegi afectada, cosa que va aprofitar per difondre aquesta profecia en el mateix missatge on al desembre havia publicat un comentari sobre la gent blanca que feia selfies amb tornats.

La mateixa xarxa social permet saber si les publicacions són originals o no, i per això només cal fixar-se en el menú de la part superior dreta de cada publicació.

Molts usuaris van passar per alt aquest detall i van compartir el fals missatge, arribant a fer-ho fins a més de 172.000 vegades .