Quantcast

Alt Urgell, 16 de juny 2016: LA SEU ACULL L'EXPOSICIÓ 'BESTIARI'

Ja es pot visitar, fins el 26 de juny, l'exposició 'Bestiari' de Perico Pastor i Xavier Bellés, a l'església de Sant Miquel de la Seu d'Urgell. Aquesta mostra, organitzada pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de la Seu i el Museu Diocesà, s'emmarca en la programació d'acivitats paral·leles de la desena edició de la mostra de cinema de muntanya del Pirineu, PICURT.

'Bestiari' consta de 44 panells: 22 amb imatges d'algunes de les bèsties més representatives, del Lleó a la Sirena, passant pel Calandrí i l'Àspid; i 22 panells amb la síntesi de la descripció que en donen els Bestiaris, així com del significat al·legòric que extrauen del seu comportament.

L'exposició, a més, és el primer pas en l'elaboració d'un nou Bestiari que Pastor i Bellés han delineat, donat l'interès que tenen per aquesta genealogia d'opuscles. El bestiari medieval és part de la bibliografia essencial dels seus oficis respectius. Així, la mirada de Xavier Bellés va cap a la seva evolució posterior en tractats de zoologia, i la de Perico Pastor tendeix a remuntar el curs de la història, buscant el símbol anterior a l'al·legoria.

Parlen al vídeo: MONTSE GUIU, DIRECTORA DE PICURT