Quantcast

Gibraltar contra l'Brexit: Cameron visita el penyal

Cameron visita Gibraltar per fer campanya en contra del 'Brexit'. Es tracta de com a primera visita d'un mandatari britànic des de 1968, i es produeix quan tot just queden uns dies perquè els britànics votin la seva permanència o no a la UE el proper dia 23.

< p> Cameron participarà aquesta tarda a les 17.00 en un acte juntament amb el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, qui també està en contra de la sortida de la UE.

Els 32.000 residents de Gibraltar estan cridats a les urnes per participar en un referèndum que podria condicionar en molt el seu futur. Les autoritats consideren que una eventual sortida seria desastrosa per a la seva economia. Cada dia creuen la fronteres de Gibraltar 7.000 espanyols que treballen al territori.

Des de 2004 els gibraltarenys voten a les eleccions al Parlament Europeu i en aquesta ocasió s'espera que votin massivament en contra de la sortida.

El Govern d'Espanya s'ha mostrat molest amb la visita de Cameron al penyal, sent com és considerat pel nostre país una colònia.