Quantcast

TROBADA.- La XXVII Trobada Empresarial al Pirineu expressa la voluntat d'estrényer relacions entre els diferents territoris

Prop d’unes sis-centes persones s’esperen a la vint-i-setena edició de les jornades de la Trobada Empresarial al Pirineu. Una trobada que ha arrencat aquest dijous amb les intervencions de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la de Vicenç Voltes, president de l’Associació de la Trobada Empresarial al Pirineu. Pel que fa a l’objectiu que persegueix aquesta trobada, Voltes ha detallat que “s’ha buscat donar resposta a les inquietuds socioeconòmiques actuals”. A més, ha recordat que la convocatòria es fa amb un doble propòsit: “aportar coneixement i compartir experiències”, destacant la necessitat de veure visions i perspectives diferents per afrontar el que ha qualificat com a “reptes”. 

Reptes que Voltes assegura que es donen en un “món amb entorns canviants, complexos i imprevisibles”. Per això, ha aconsellat que “hem de renovar els nostres coneixements, perquè llavors les nostres decisions i resultats seran millors”. El president de l’Associació ha volgut destacar que “les experiències ens transformen” i que a partir d’aquestes es poden millorar les decisions a prendre en l’àmbit empresarial. 
En declaracions a l’ANA, Voltes ha valorat la participació del cap de Govern, Toni Martí, presidint la conferència “Perspectives per l’economia mundial”, que compartirà demà amb qui va ser director del Fons Monetari Internacional, Michel Camdessus. Voltes ha assenyalat l’interès que susciten les negociacions de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, “esperem que ens digui el full de ruta, que hi hagi un torn obert de diàleg i tenir aquest report d’actualitat” ha dit Voltes. 
  
Respecte la relació d’Andorra amb la Trobada, Voltes ha posat en relleu les sinergies i la millora de les relacions comercials entre ambdós països i en aquest sentit ha precisat que “enguany tenim un 18% d’empresaris andorrans, que es és tradueix en 80 persones i per nosaltres això és moltíssim”. “Aquesta resposta tan positiva suma al territori però també suma en la relació entre els dos països”, ha admès.  

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha volgut fer un especial agraïment a l’organització que convoca les jornades perquè -ha dit- ajuden a teixir relacions entre els actors econòmics, “fer xarxa i generar debat ens ajuda a entendre millor la realitat, i visualitzar les expectatives del nostre futur”, ha dit. Batalla a més ha volgut recordar que són vint-i-set edicions i “són nou anys vinculant la Trobada amb la Seu, són nou anys d’èxit”.