Quantcast

El dissabte 18 de juny s'obre la temporada de pesca als estanys andorrans

La temporada de pesca a Andorra s'obre aquest dissabte, dia 18 de juny, i es perllongarà fins al 16 d'octubre. La pesca està regulada i cal que els pescadors duguin la pertinent llicència. Als rius i estanys d'Andorra solament es poden pescar salmònids: la truita fario ('Salmo trutta fario') present en la majoria dels rius i estanys; la truita arc iris ('Onchorhynchus mykiss') introduïda a l'estany d'Engolasters, i el salmó de font ('Salvelinus fontinalis') introduït en alguns rius d'alta muntanya i estanys.

Val a dir que la quantitat màxima de peixos que es poden conservar i transportar una vegada pescats és de vuit per dia i per pescador, tant en trams lliures com en acotats de pesca, exceptuant-ne les limitacions d’alguns acotats. Els peixos d'una longitud inferior a 20 centímetres s'han de tornar a l'aigua vius. Per longitud s'entén la distància des de l'extremitat anterior del cap del peix fins al punt mitjà de la part posterior de l'aleta caudal o cua estesa.

Cal assenyalar que hi haurà tancaments puntuals. Així, l’estany de les Abelletes romandrà tancat per a la pràctica de la pesca lliure els dies 1 i 2 de juliol, per la celebració del Concurs de Pesca de la Festa Major del Pas de la Casa. Així mateix, quedarà prohibit pescar a l’estany d’Engolasters els dies 23 i 24 de juliol, per a la celebració de l’Andorra Outdoor Games.